понеделник, 3 октомври 2016 г.

Рейнбоу Роуън – „Прикачен”.

Какво би направил, ако разбереше, че се влюбваш в човек, който никога не си виждал? Какво би направил, за да спечелиш някой, с коготo си сгрешил, още преди да го познаваш? „Прикачен” задава точно тези въпроси и им отговаря чрез една отнемаща дъха, сладка любовна история.  Не очаквайте лигави целувки и романтични вечери на свещи,  защото тук за печеленето на едно непознато сърце и на вече изгубено доверие. Съвсем в стила на Рейнбоу Роуъл книгата започва бавно, сюжетната линия се разкрива едва след първите 145 стр. Но следващите страници те оставят без дъх. Заплетена и невъзможна на пръв поглед, любовната история на Бет и Линкълн заслужава вниманието на всеки себеуважаващ се книжен плъх, който си пада по спокойни, бавни, любовни романи.

                                        

Почти цялото действие се развива в редакция „Куриер” , където главната героиня - Бет и най-добрата й приятелка - Дженифър работят като редактори и техните характери и образи са разкрити на читателя  единственно чрез имейлите, които си разменят по време на работа. Тук се появява нашия главен герой- Линкълн, който води покоен и непълноценен живот, работейки само нощем в пустата сграда на „Куриер”. Какво прави сам през нощта в редакцията? Чете имейлите на хората. Основното му задължение в отдел „Интернет безопастност” е да се увери, че служебните имейли не се ползват за лична кореспонденция. Линкълн не е във възторг от работата си, докато не се натъква на имейлите на двете приятелки. Увлича се в четенето  и не им изпраща предупреждение, както би трябвало. Малко по малко той се влюбва в Бет - начина, по който пише, успокоява и разсмива приятелката си, го карат да я обикне, въпреки че никога не я е виждал. Така започва една игра на котка и мишка между тях, в която Линкълн има особенно предимство.

                                       
                                             
                                            ДО ТУК СЪС СУХАТА ЧАСТ!!!

 Рейнбоу Роуъл е може би е любимата ми авторка. Романите й са толкова близки до ежедневието ни, а способността й да разказва обикновени неща по увлекателен начин, просто те кара да посегнеш първо към нейните книги. „Прикачен” е една от най-добрите й творби. Оценката ми за книгата е твърво 5 от 5. Много хора може би биха я сметнали за скучна в началото и ще излъжа, ако кажа, че аз също не съм въздишала тежко над някой скучни части, но края е толкова завладяващ, че повярвайте ми струват си въздишките. Смяла съм се с глас, съм треприла над нея и за стотен път КРАЯ Е ТОЛКОВА ЯК!(Да, да знам, без спойлери, но ХОРА толкова е як). Да не говорим колко хитро е направена корицата(Браво, Егмонт, уникално уформление). Самото име на книгата също е супер хитро. Изобщо всичко й е уникално на тая книга!(освен може би първите 145 стр., ама какво са 145стр. пфффф)
 Насладете се на този роман някъде на спокойно и не заравяйте да добавите и малко шоколад към удоволствието, за да може всичко да е точно толкова перфектно колкото романа на
Рейнбоу Роуън – „Прикачен”.                                      M.Д.

Няма коментари:

Публикуване на коментар