петък, 16 септември 2016 г.

Двор от мъгла и ярост

Нямах намерение да пиша ревю на тази книга, тъй като е втора от поредица и пишеш ли ревю трябва много да внимаваш какво издаваш и какво не, но една от нашите читателки ме помоли и просто нямаше как да й откажа. Аз съм огромна почитателка на поредицата и молбата й беше направо неустоима за мен.

В продължението на "Двор от рози и бодли" главната героиня - Фейра се изправя пред един още по-страшен враг. В началото на книгата тя все още не е преодоляла ужасите и страховете си от приключението в двореца на Араманда, но сделката, която бе сключила с Рисанд я връща към живот. Не толкова сделката, колкото един човек, който успява да събере парченцата от разбитата й същност. Нов двор, нови приятели, нова любов.  Но успоредно с нейното възстановяване, световете на елфите и хората са застрашени от погубване. Иска ми се да ви разкрия още от сюжета, но ако го направя, после ще ме съдите, че съм спойлнала.

Аз имам навика да пиша позитивни ревюта и понякога да завишавам с по половин точка оценката на някои книги, но тук оценката ми е твърдо 5/5. За мен тази поредица е перфектно написана и гениално измислена. Сред топ 3 е на любимите ми поредици. Описанията-напълно достатъчни и не прекалено дълги, героите- много и най-разнообразни, добре оформени и разкрити, а самите сцени- повече от красиви. Рядко ми се случва да се влюбя в сцена, но тук определено се влюбих в няколко. Има някои части в тази книга, които никога няма да забравя. Изключително много се зарадвах, когато открих каква свобода си е позволила Сара. Свобода на езика, свобода, която е предала на геройте си, главно на Фейра и за моя огромна изненада- свобода да описва някои 18+ сцени. Трябва да си призная бях приятно изненадана. На пръсти се броят смелите автори и Сара съвсем честно спечели мястото си сред тях с тези сцени. Те бяха удивително добре написани. В първата книга и началото на втората имаше само наченки за тях, но в края на втората, Маас определено се развихри и направо замете "50 нюанса сиво" под килима си.

Надявам се, че ревюто ви е харесало и че книгата ще ви хареса толква колкото и на мен. Не съм срещала разочаровани от поредицата, но ако все пак има такива моля пишете ни, трудно ми е да повярвам, че съществувате.

Няма коментари:

Публикуване на коментар